Posted on Jätä kommentti

Miksi valitsen, niin kuin valitsen?

Oletko törmännyt siihen, että tiedät mitä sinun kannattaisi tehdä, mutta teetkin toisin? Olet ajatellut lähteä ulos kävelemään töiden jälkeen, mutta löydätkin itsesi sohvakulmasta tiukkaan pehmusteisiin maatuneena? Tai olet päättänyt maanantaina, että nyt tällä viikolla se uusi elämä alkaa ja päätät syödä kehoasi kunnioittaen vain terveellisiä ruokia kunnes löydät itsesi pikaruokapaikan autokaistalta tai muiden herkkujen äärestä? Mistä se sitten johtuu, että tietää asiat mutta toteuttaa toisin?

vegetables-752153_1920

Tunteista. Halusit tai et, kaikki päivämme valinnat teemme tunteiden kautta. Ei ole siis kyse maagisesta itsekurista niillä henkilöillä, jotka tekevät hyvinvointia edistäviä valintoja, kyse on siitä minkälaisia ajatuksia he syöttävät tunteille. Ne ihmiset, joiden ajattelet tekevän järkiperusteilla päätökset toimivat myös tunteilla. Oletko törmännyt ihmiseen, joka pohtii pitkään, vertailee useasta eri paikasta ennen kuin ostaa halutun tuotteen? Tämäkin ihminen kuitenkin toimii tunteilla. Toiminnassa tapahtuu sellaista, että järki puhuu koko ajan tunteille. Ns. järkiperäinen ihminen todennäköisesti kokisi ahdistusta vertailemattomassa hankinnassaan. Pelkoa, epävarmuutta siitä, että tekisi huonot kaupat jos ei vertailisi. Vastaavasti kun on saatu tuotehankinnasta lopullinen päätös, ryöppyää itsevarmuuden ja tyytyväisyyden tunne. Voitto, tiedän hankkineeni hyvän ja tarpeiseeni sopivan tuotteen.  Järkiperäistä vai tunneperäistä? Vaiko järjellä ohjattua tunnetta?

Otetaan käytännön esimerkki: Olit päättänyt mennä kävelylenkille töiden jälkeen, mutta nyt sinulla on tunne ettei millään jaksa. Käyt tietoisen keskustelun itsesi kanssa siitä, mikä on tunteesi nyt ja minkälaiset ovat tunteiden vaihtoehdot parin tunnin päästä.

Vaihtoehto 1, päädyt koko illaksi sohvalle. Tunteeksi jää morkkis, syyllisyys, häpeä, itseinho, itsekriittisyys, voimattomuus, harmi jne.

Vaihtoehto 2, lähdet ulos ja huomaatkin, että hyvältähän tämä tuntuu ja tästähän itseasiassa saakin energiaa! Niin kuin aina ennenkin, kuten olet huomannut. Eipä siis tullut yllätyksenä. Tunteeksi jää ilo, tyytyväisyys, ylpeys, energisyys ja onnistumisen kokemus jne.

Tällöin olemme syöttänyt järjellä tunteille ajatuksia. Juuri tästä on tunnesäätelytaidoissa kyse. Ajatuksen pitkittämisestä ja niiden kyseenalaistamisesta. Ihmisen aivot pystyvät parempaan kuin vain omien tunteiden luomien impulssien perässä juoksemiseen hakien hetkellistä ja nopeaa tyydytystä. Ihmisen ei varsinaisesti kannata kieltää tunnetta, vaan tutkia sitä ja syöttää tunneaivoille pohdinnan arvoista ajateltavaa, josta syntyy uusi tunne.

Sinä pystyt, sinä voit, sinä osaat, sinä kykenet. Siinä hyviä ajatuksia ruokittavaksi ja tunteita sytytettäväksi. Päivän kysymys siis: MITÄ SINÄ HALUAT TUNTEA SEURAAVAKSI?

janika etusivu 2

Posted on Jätä kommentti

Kiloja tänne, kiitos!

–Provosoitumisvaara–

Olet väistämättäkin törmännyt aiheeseen, jossa pohditaan miten tuetaan omaa jaksamista ja hyvinvointia tai lukenut erilaisista dieteistä, jotka lupaavat täsmällistä painonpudotusta. Tsekataanko tilannetta vaihteen vuoksi asiaa vastakkaisesta näkökulmasta? Miten romuttaa oma jaksaminen, rakentaa omasta hyvinvoinnista enemmänkin pahoinvointia ja jolla saisi karttumaan ylimääräistä rasvaa kehoon, eritoten keskivartaloon?

 • Aloita sillä, että nukut vain 4-6h yössä. Tällä saat itsellesi tilan, jossa keho ja mieli vaatii sokeri- ja rasvapainotteisia ratkasuja. Lisäksi muistisi on heikompi, keskittymiskykysi haroaa, mielialasi on apeampi ja ärtynyt, joten varmasti löydät syitä tukemaan ravintoköyhiä vaihtoehtoja.
 • Seuraavaksi jätä aamupala syömättä ja närpi vain kevyttä salaattia lounaaksi. Näin pääset tutustumaan energiavajeen herkkään hallitsevaan tunteeseen iltapäivästä. Parhaat tulokset saat sillä, että päätät töiden jälkeen mennä kauppaan. Jos sinulla on lapsia, niin ota vielä heidät mukaan! Näin onni ja ”hyvät” valinnat ovat taattuja.
 • Älä juo vettä. Juo sen sijaan mehuja, limuja ja ylenmäärällisesti kahvia. Näin saat kehollesi luotua tasaiseen tahtiin insuliinipiikkejä ja mahdollisuudet toisen asteen diabeteekseen kasvaa kivasti. Lisäksi saat sokerisista juomista ylimääräistä energiaa ja liiallisesta kahvin juonnista kehosi kuivaksi. Veden puute taas puolestaan hidastaa aineenvaihduntaasi ja pitkällä aikavälillä kehon ruuansulatus ei todennäköisesti toimi täysin optimaalisesti.
 • Vältä kasviksia, jotta kuidunsaantisi pysyy mahdollisimman alhaisena. Näin ruuansulatus hankaloituu ja aiheuttaa erilaisia ongelmia, jonka pystyt todennäköisesti havannoimaan suoraan pöntöstä.
 • Jos päätät syödä jotain, syö leipä taikka pari. Leipää, jonka päällä on lähinnä voita ja ehkä juustoa. On yllättävää kuinka monta leipäpalaa voi syödä päivän aikana ja edelleen on nälkä!
 • Jos kaapista ei leipää löydy, säästä näennäisesti aikaa ja käy hakemassa pikaruokaravintolassa hakemassa sen kokoinen ateria, jolla saat mielenkiintoisen turvotuksen tunteen. Näin sohvan kanssa sovitut iltatreffit pitkittyvät nukkumaanmenoon asti
 • Älä harrasta liikuntaa tai jos harrastat, vedä 30-45min tappohiitti. Kiirettä piisaa eikä enempää ehdi, joten jospa nostetaan tehot täysille ja kompensoidaan sillä? Tämä tehoaa parhaiten juuri silloin kun on vähän nukuttu ja heikosti syöty. Avot!
 • Pysy sisätiloissa. Älä suotta lähde hakemaan raitista ulkoilmaa tai rentoutumista luonnosta. Käytä mielummin alkoholia tai jotain muuta riippuvuutta, joka toimii lähinnä rentoutumisen illuusiona ja toimii päinvastaisesti.
 • Tee töitä mahdollisimman paljon, äläkä pidä taukoja saati taukojumppia! Tuo työt kotiin ja pyöritä työasioita mielessäsi silloinkin, kun ei olisi tarve. Pidä itsesi koko ajan kiireisenä, äläkä pysähdy kuuntelemaan itseäsi tai omia tarpeitasi
 • Stressaa kaikesta. Ota ongelma pienestäkin ja mieti asioiden huonoja puolia. Jaa negatiiviset ajatukset muiden ihmisten kanssa. Valita jatkuvasti.
 • Vietä aikaa mahdollisimman vähän ystäviesi tai perheesi kanssa. Käytä aikasi sen sijaan sosiaalisessamediassa. Jos kuitenkin päädyt jossain tilanteessa viettämään aikaasi energisoivien ihmisten kanssa, puhu kiireistäsi ja työstäsi, niin energisoiva vaikutus tuskin tarttuu sinuun.
 • Unohda itsesi, kehosi ja mielesi. Nauti arjen hullunpyörästä ja pyöri sen tahtiin.

Missä kohtaan osui? Katseleppa kohdat uusiksi ja pohdi miten saisit käännettyä ne hyvinvointia tukevaksi 😉

 

Posted on Jätä kommentti

HYPE Centerin asiakaslupaus

Jokaisella tuotteella tai palvelulla on asiakaslupaus – siis se, mitä tuote tai palvelu lupaa ostajalleen. Oletko tietoinen siitä, mitä me asiakkaillemme lupaamme?

HYPE Centerin tilojen asiakaslupaukseen kuuluu:

– Aina siistit tilat
– Miellytävä sosiaalinen ympäristö
– Positiivinen ja kannustava asiakaspalvelu
– Paineetonta treenaamista kuntosalilla omalla ajalla
– Toimivat ja turvalliset laitteet sekä välineet
– Kotoisat tilat, jotka vähentävät epävarmuuttasi aloittaa liikunnan harrastaminen

_DSC5144

HYPE Centerin liikuntapalveluiden asiakaslupaukseen kuuluu:

– Ammattilaisten laadukkaat kuntosaliohjelmien ohjaukset kuntosalille
– Monipuoliset ryhmäliikuntatunnit asiantuntijoiden kanssa. Jokainen liikunnanohjaaja on myös hieroja ammatiltaan, joten heillä on laajempi osaaminen kuin tavallisilla liikunnanohjaajilla
– Onnistumiset PT-valmennuksissa asiakkaan tavoitteiden ja resurssejen mukaisesti
– Tehokkaat henkilökohtaiset valmennustunnit PT-palveluiden ostajille

HYPE Centerin missio on tuottaa:

– Liikunnan ja onnistumisen iloa
– Innostumista
– Uuden oppimista ja osaamista
– Kunnon ja hyvinvoinnin kohottamista
– Kannustaa niitä, jotka eniten kannustusta tarvitsevat

HYPE Center on Porvoon miellyttävin paikka aloittaa liikunnan harrastaminen paineettomassa ja innostavassa ympäristössä. Mitä enää mietit? Lähde mukaan nauttimaan rennosti liikunnasta!

VERKKOKAUPPAAN KLIKKAAMALLA TÄSTÄ

_DSC4908(1)

Posted on Jätä kommentti

Miksi liikunnan aloittaminen on parempi ajoitus nyt syksyllä kuin tammikuussa?

Ihmisten liikuntatavat kulkevat vuoden aikana erilaisissa sykleissä. Todella tyypillistä on että syyskuussa ryhdistäydytään rempseän kesän jälkeen ja tammikuussa motivoidutaan uuden vuoden alusta sekä halutaan järjestystä joululomien ja -juhlien jälkeen. Kumpi on sitten on parempi ajankohta aloittamiselle?

Hyvinvointialan ammattilainen Janika Martinsalo väittäisi syksyn olevan parempi ajankohta liikunnan aloittamiselle siinä mielessä, että silloin on todennäköisempää luoda liikunnasta pysyvä rutiini kuin tammikuussa.

swimmers-79592_1920.jpg

”Aloitit sitten tammikuussa kuntosalilla käymisen, hiihtoladuilla hiihtämisen tai uimahallilla uimisen, monet muut ihmiset ovat päättäneet aloittaa juuri saman harrastuksen samaan aikaan. Yleensä tavoitteen asettelussa ammutaan myös yli ja alkuu ihmiset käyvät harjoittelemassa 3-4 kertaa viikossa.

Tästä syystä jokainen liikuntapaikka on melko täynnä ihmisiä. Uimaradoilla ja laduilla joutuu keskimääräistä enemmän väistelemään muita liikkujia ja kuntosaleilla joutuu hetken odottelemaan että pääsee juuri haluamaan laitteeseen. Siihen vielä mahdollisesti  lisäksi tilanne, että liikuntapaikalla on vaikeasti löydettäviä parkkipaikkoja, jotka kaikki tuntuvat olevan täynnä menee liikuntapaikalle pääsemiseen turhan paljon aikaa arjesta.

Nämä kokemukset puolestaan tekevät liikuntakokemuksesta hankalan oloisen ja nostavat motivaation kynnystä lähteä liikkumaan, jonka vuoksi liikuntaharrastus saattaa hyvinkin jäädä 2-3 kuukauden mittaiseksi. Syksyn aalto on selkeästi paljon maltillisempi ja positiiviset liikuntakokemukset ovat todennäköisempiä, jolloin liikunnan jääminen osaksi arkea on hyvinkin mahdollista. Kynnys liikuntaan täytyy saada mahdollisimman matalaksi ja koeta helpoksi, jotta sitä tulee tehtyä kiireisenkin arjen tai muuttuvien elämäntilanteidenkin aikana”

HYPE Centerin perustaja todella tietää mistä puhuu, sillä hän on toiminut Porvoossa liikunta-alalla päätoimisesti jo kuuden (6) vuoden ajan kunto- ja terveysliikunnan puolella. Aiheet ovat hyvin arkipäiväisiä hänelle ja asiakkailleen.

_DSC5081

”Kokeneet ja vuoden ympäri treenaavat henkilöt puolestaan tietävät ja osaavat valmistautua tammikuun buumiin, joka kestää liikuntapaikasta riippuen 1-2 kuukautta. Heillä on pitkä ja positiivinen liikuntakokemustausta, joten se auttaa heitä pitämään liikunnan arjessa mukana myös tuon ajanjakson, vaikka se osaa voi hetkeksi hieman turhauttaakin. Osa treenaajista järkevöi silloin omaa harjoitteluaan niin, että he siirtävät oman treeniaikansa kuumpia tunteja ennen tai jälkeen. Näin ollen liikunta pysyy heidän arjessaan mukana myös tuon tiheämmän ajanjakson läpi.”

Martinsalo suosittelee kuitenkin kaikkia lähtemään liikkeelle silloin kun se on itselle otollista. Liike on aina hyvästä.

”Tottakai tammikuussa kannattaa kuitenkin mielummin aloittaa liikunta kuin olla aloittamatta. Siinä kohtaan on kuitenkin hyvä ymmärtää, millaiseen kansanliikkeeseen on lähdössä mukaan ja että saatu liikuntakokemus on todennäköisesti erilainen juuri silloin kuin mikä tahansa muu kuukausi olisi. Niinpä jos pitkäaikaistavoitteenasi on saada liikunta osaksi arkea suosittelen tekemään sen mieluiten nyt syksynä, jotta olet valmiimpi vastaanottamaan tammikuun”

HYPE Centerin asiakaspalvelu on paikalla joka maanantai ja torstai klo 17-19.00. Meille käy kaikki työnantajan tukemat liikuntasetelit ja -appit. Asiakkuuden ostaminen onnistuu myös helposti verkkokauppamme kautta KLIKKAAMALLA TÄSTÄ

Posted on Jätä kommentti

Miten minimoida kuntosaliharjoittelun kulut?

Monet ovat alkaneet kesän jälkeen palata laitumilta takaisin tutun liikuntaharrastuksen pariinsa, mutta toiset vasta etsivät sitä! HYPE Center on loistava paikka aloittaa lihaskuntoharjoittelu yksin tai ryhmässä. Pienryhmät mahdollistavat sen että liikut tehokkaasti sekä turvallisesti. Kuntosaliohjelma mahdollistaa sen, että voit käydä liikkumassa omia aikojasi.

Meidän kuntosalilta löytyy asiakkuuksia jokaiseen lähtöö ja kaikista edullisemmin meillä treenaat 39€/kk aamuisin klo 5.00-14.00 välillä. Mikäli treeniaikasi painottuvat iltoihin niin silloinkin edullisin hinta on 42€/kk, kun päivität ensimmäisen kerran asiakkuutesi edellisen jatkeeksi ja ostat koko vuoden kerralla!

_DSC4968

Let me tell you miten minimoit kuntosalikulusi meillä, tässä esimerkit uusien asiakkuuksien ostoista:

Uutena asiakkaana saavut paikalle ja ostat asiakkuuden kuukaudeksi. Tällöin maksat 59€/kk + 25€ avausmaksun.

Uutena asiakkaana ostat kolme kuukautta saman tien, tällöin maksat 165€ + 25€ avausmaksu. Tällöin kuukausikohtaiseksi hinnaksi tulee 55€/kk.

Uusi asiakas päättää, että tämä ei todellakaan ole mikään liikuntapyrähdys vaan pysyvä tapa, hankkii hän puoli vuotta ensikertalaisena. 296€ + 25€ avausmaksu. Tällöin kuukausikohtaiseksi hinnaksi tulee 49€/kk.

_DSC5101

Meidän asiakkaat saavat 10% alennuksen seuraavan asiakkuuden päivityksestä, kun päivitys tapahtuu edellisen jatkeeksi. Tällä haluamme tukea liikunnan jatkuvuutta. Lisäksi sinulla on uutenakin asiakkaana mahdollista vaikuttaa hintaan: mitä enemmän sitoudut meihin, sitä edullisemman kuukausikohtaisen asiakkuuden saat meiltä. Tästä johtuen kun jatkat treenaamista meillä teet sen VIELÄKIN EDULLISEMMIN!

Käytännössä jokainen euro omaan hyvinvointiin on täydellinen sijoitus. Jos HYPE Center on sun lähin sali, olisi käytännössä sulaa hulluutta olla käyttämättä sitä! Aika on elämän suurinta valuuttaa, joten älä käytä aikaa parkkipaikkojen etsimiseen tai kaupungin läpi ajeluun, tuu meille kylään katsomaan paikat ja tekemään elämäsi parhaimpia sijotuksia. Mitä enemmän sijotat, sitä enemmän säästät.

Nähdään maanantaisin ja torstaisin klo 17.00-19.00 tai hanki asiakkuus suoraan KLIKKAAMALLA TÄSTÄ

Posted on Jätä kommentti

Jump In! -paneeli keskustelu

Sunnuntaina 8.9 HYPE Center oli mukana Jump In! -liikuntatapahtumassa Porvoon Uusimaa Areenalla. Janika Martinsalo sai osallistua paneelikeskusteluun hyvinvointialan asiantuntija roolissa. Keskustelun aiheen oli ”Ylilyönneistä tasapainoon”. Mikäli missasit keskustelun syystä tai toisesta, niin tässä muutamat aiheet ja Janika Martinsalon laajemmat näkemykset niistä:

 1. Minkälaisiin urheilun ja liikunnan ylilyönteihin törmäätte omalla alallanne?– Tyypillistä on, että tavoitteiden asettelussa mennään metsään. Se ei välttämättä ole realistinen omaan kuntotasoon tai omaan elämäntilanteeseen nähden. Joskus törmään myös siihen ajatukseen, että ylipaino olisi täysin riippuvaista liikunnan vähyydestä, joka ei sekään pidä täysin paikkansa.
 2. Miten näette liikkuvan nuoren ruokailun tänä päivänä? Minkälaista mallia nuoret saavat?
  – Nuoret urheilijat, eritoten tytöt voisi yleisesti ottaen syödä enemmän ja riittävää saantia voisi jossain määrin vanhempi tarkkailla. Kuitenkin mielestäni kaikista tärkeintä on se, että nuoren ravintosuhdetta vahvistettaisiin positiiviseen suuntaan. Vanhemmilla on suuri vastuu näyttää positiivista esimerkkiä kotona siinä, että ravinto on ystävä eikä vihollinen.Janika paneelikeskustelussa
 3. Mikä merkitys on liikkujan unella ja muulla levon tarpeella?
  – Erittäin suuri. Ihmiset harvemmin ymmärtävät sen vaikuttavuutta kokonaisuuteen. Uni on tärkeimmässä asemassa verrattaen ravintoon ja liikuntaan. Se on kuitenkin se, mistä ihmiset helpointen ovat valmiita tinkimään. Univaje vaikuttaa mm. mielialaan, hormonitoimintaan, muistiin ja keskittymiskykyyn. Edellä olevia asioita kun pohtii omaan päiväänsä niin onhan se selvä, ettei suorituskyky ja hyvinvointi ole parhaimmillaan sinä päivänä. Unen lisääminen ei kuitenkaan ole mediaseksikäs trendi niin kuin joku uutuushitti dietti, joten siihen tuntuu ihmisten olevan vaikeampi saada motivoiduttua panostamaan. Monesti kuitenkin univaje on itse aiheutettua ja siihen pystyisi helposti vaikuttamaan.
 4. Kenen tavoitteita liikunnassa toteutetaan? Ovatko urheilijan tavoitteet omia vai jonkun muun?
  – Kun aloittalelija tulee asiakkaaksi, hänellä on varmasti kuvitelma siitä että tavoitteet ovat omia. Kuitenkin niitä ohjailee helposti ulkopuolisten aiheuttamat uskomukset sekä hyväksynnän tarve ja tavoitteet saattaa muuttua järkevämmäksi PT-projektin aikana. Yhtäkkiä paino ei enää määrittelekään ihmisarvoa ja päätavoitteeksi onkin numeroiden sijaan muuttunut tärkeimmät arvot kuin oma jaksaminen ja hyvinvointi._DSC5187
 5. Mitä olette mieltä urheilijoiden kehonhuollosta?
  – Toivoisin, että urheilijoiden sekä liikkujien kehonhuolto tietämystä sekä osaamista laajennettaisiin. Terveysalalla on paljon eri osaajia sekä palveluntarjojia, jotka osaavat antaa uusia näkökulmia sekä tekniikoita. Kehonhuolto käsitteenä on paljon laajempi kuin pelkkää venyttelyä. Yksilöiden olisi hyvä testata erilaisia tapoja ja löytää ne, mitkä sopivat omalle keholle sekä mielelle parhaiten. Ei ole olemassa vain yhtää tapaa huoltaa kehoa ja toisaalta sitä pitäisi tehdä päivittäin. Voisi ajatella, että kehonhuolto on sitä missä valitaan tehdä jotain mikä saa kehosi ja mielesi voimaan paremmin ja/tai palautumaan henkisestä tai fyysisestä kuormituksesta. Eli kehonhuollon tarkoitus ei ole varsinaisest kuormittaa kehoa tai mieltä vaan päinvastoin keventää tai nollata tilanne.
 6. Minkälaisena näette valmentajan roolin liikunnanharrastajan arjessa?– Valmentajalla on erittäin suuri rooli, sillä hän pystyy suoraan vaikuttamaan henkilön liikuntakokemukseen. Valmentaja pystyy inspiroimaan henkilölle lisää liikunnan intoa tai saada kielteisiä liikuntakokemuksilla henkilön lannistumaan liikunnan organisoinnilla, liikunnan haastesisällöllä sekä antamallaan palautteellaan.WhatsApp Image 2019-03-16 at 15.01.15PT-alalla positiivisten liikuntakokemusten tuottaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta henkilö saadaan kannustettua jatkamaan liikuntaa. Ihmiset inspiroituvat eri tavoin, joten kannustaisin ihmisiä kokeilemaan eri liikuntamuotoja eri paikoissa, jotta löytyy se laji henkilöineen, joka inspiroi liikkumaan aina uudestaan! Kaikki eivät sovi kaikille. Lisäksi Personal Trainerin oletetaan ymmärtävän kokonaisuudet ravinnosta, liikunnasta sekä ihmisen valmentamisesta. Tällöin jokaisella PT-valmentajalla on merkittävä vastuu ihmisen hyvinvoinnista ja terveydestä. Valitettavasti alalla ei kuitenkaan ole valtakunnallisia kriiterejä Personal Trainer nimikkeeseen ja tästä syystä kentällä jyllää aikamoinen villilänsi. Mikäli siis pohdit oman valmentajan hankintaa, suosittelen että ota selvää seuraavat asiat valmentajastasi:1) Koulutustausta. Mikäli koulutuksia ei ole mainittu, hänellä tuskin on sellaisia. PT-koulutus harvemmin kertoo juuri mitään koska kirjekurssit tuskin tarjoavat hirveän laajaa osaamista. Toki olen tavannut myös todella hyviä PT-valmentajia, joilla ei ole sen suurempaa koulutusta eikä valitettavasti pelkkä koulutuskaan takaa valmennuksen laatua.2) Kokemus. Minkälaista kokemus valmentajalla on? Mihin hän on erikoistunut? Vastaako hänen kokemuksensa sinun tarpeitasi? Jos toivot saavasi erittäin hyvän koutsin juuri sinulle, niin katso että hänellä on kokemusta juuri Sinun kaltaistesi tarpeiden kanssa työskentelystä. Kokemus on se, joka todella opettaa. Kaikki valmentajat varmasti (toivottavasti) antavat omaa sen hetken parastaan, mutta kokemuksen kartuttua valmentaja kehittyy. Itsekin olen aivan erilainen valmentaja tänä päivänä kuin olin vaikka viisi vuotta sitten.

  3) Referenssit. Parasta on kun otat valmentajasta selvää vanhojen asiakkaiden kautta. Ostaisivatko he palvelun uudestaan? Mistä he pitivät, mistä eivät? Tämä avaa jo paljon konkreettisemmin ja rehellisesti sitä, mitä olisi luvassa. On kuitenkin hyvä kohdistaa huomio asiakeskeisyyteen, sillä mahdollista on, että vaikka ystävälläsi ja valmentajalla ei kemiat kohdanneet voi olla, että juuri sinulle hän olisikin täydellinen. Ota siis mahdollisimman laaja referenssi otos! Haastattele ja lue palautteita netistä.

  4) Tapaaminen. Tapaa valmentajasi itse ennen kuin sitoudut mihinkään. Monet valmentajat antavat ilmaisia tai edullisia konsultaatio tapaamisia, joissa pureskellaan tavoitteita ja yhteistyötä. Siinä kohtaan on enemmän kuin ok kieltäytyä asiakassuhteesta jos siltä tuntuu. Huono yhteistyö ei ole kiva sinulle eikä PT:llesi, vaan se kuluttaa molempia. Tapaamasi PT ei ole myöskään ainoa, joten tavoitteesi ei ole täysin ko. valmentajan varassa.

  kroddvik

 7. Millaiset liikunnan mahdollisuudet Porvoossa on?
  – Liikuntamahdollisuudet ovat Porvoossa mielestäni enemmän kuin kohtuulliset. Kuntosaleja löytyy Porvoosta 16 kappaletta, joissa jokaisessa on oma kohderyhmänsä, ilmapiirinsä sekä varustelunsa, joten uskon että jokaiselle varmasti löytyy sopiva. Meiltä löytyy myös mahtavaa luontoa polkuineen ympäri Porvoota. Lisäksi erilaisia liikuntaseuroja on Porvoossa paljon ja kaiken ikäisille löytyy varmasti jotakin! Porvoon kaupunki on myös lisännyt ulkoliikuntapaikkoja, jotka ovat olleet hyvässä käytössä kesäisin. Uskon täysin siihen, että jokaiselle löytyy varmasti miellyttävä paikka/tapa liikkua, sitä täytyy vaan rohkeasti jaksaa testata niin kauan, että miellyttävä paikka ja tapa lyötyy!
Posted on Jätä kommentti

Työntekijäksi HYPE Centerille?

🍀 ME ETSIMME TYÖNTEKIJÄÄ 🍀

Kiinnostaisiko sinua olla mukana Porvoon uusimmassa hyvinvointikeskuksessa, jossa on kuntosali, ryhmäliikuntaa sekä hierontapalveluita? Haluaisitko Sinä tulla töihin HYPE Centerille ja olla osana meidän tiimiä?

Työnkuva:
Tarvitsemme henkilöä asiakaspalveluun hyvinvointikeskukseemme kahtena iltana viikossa. Työnkuvaan kuuluu uusille asiakkaille tilojen esittely sekä asiakasmyynti. Lisäksi työhön kuuluu muita juoksevia työtehtäviä kuten kuntosalin siivoaminen. Työn voisi olettaa sopivan esimerkiksi opiskelijalle.

Työajat:
Maanantaisin ja torstaisin klo 17.00-19.00

Me toivomme sinun olevan:
🍀 kiinnostunut liikunta-alasta
🍀 ulospäinsuuntautunut ja helposti lähestyttävä
🍀 hymyilevä persoona
🍀 tunnollinen ja luotettava
🍀 esiintymiskykyinen
🍀 eduksi katsotaan ruotsin ja englanninkielen taito

Mitä sinä saat rahallisen korvauksen lisäksi?
🌿 iltatyöt, työkokemus
🌿 kosketuspintaa liikunta-alalle
🌿 erilaisten ihmisten kohtaamista ja tilanteiden ratkomista
🌿 työpaikan, jossa pääset omalla ajallasi treenaamaan kuntosalille
🌿 mahdollisuuden osallistua myös ryhmäliikuntoihimme
🌿 ammattilaisten tukea ja ohjausta työssä sekä liikunnassa

Mikäli kiinnostuit, laita vapaamuotoinen työhakemus ja CV sähköpostiin info@hypecenter.fi. Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä!

Posted on Jätä kommentti

😎 HYPE Centerin syyskausi alkakoon! 😎

viikko-ohjelma_syyskuu

Ohjattuja treenejä löytyy jokaiselta syyskuun viikolta 10 kappaletta! Pääset treenaamaan aamuisin, iltaisin ja jopa viikonloppuisin ammattitaitoisen valmentajan sekä innostavan pienryhmän kanssa. Kerrataas, mitä tunteja meillä olikaan:

🍀 Suositut HYPE-treenit
HYPE-treenejä on tarjottu jo vuodesta 2016! Tunnit painottuvat liikkuvuuteen ja lihaskuntoon. Tunnilla saat yksilöllistä ohjausta, sillä ryhmä pidetään pienenä max. 12 henkilöä. Treenaamme kehonpainolla tai muilla liikuntavälineillä. Treenit ovat täynnä liikunnan iloa ja naurua, itsensä ylittämistä. Treeni on tehokasta sekä monipuolista ja sopii kaiken tasoisille kuntolijoille.

🍀 Rakastetut HÖLLÄYS-treenit
Kehon- ja/tai mielenhuoltoa vaihtelevilla teemoilla. Jokainen tavallinen tallaaja, kuntoilija sekä urheilija tarvitsee kehonhuoltoa säännöllisesti, jotta keho palautuu ja suorituskyky pysyy yllä. Tunti sisältää vaihtelevasti erilaisia kehonhuoltovälineitä ja harjoitteita, jotka nopeuttavat kehon palautumista kuten esimerkiksi foamrollausta, fasciapallon kanssa työstöä, nivelten mobilisointia, liikkuvuusharjoittelua, venyttelyä – mitä ikinä! Vahva suositus kaikille.

🍀 Tehokkaat HÖÖKI-treenit
Sisältää hengästymistä, hikeä ja maitohappoa. Treenaamme ulkona! Näissä itsensä ylittäminen on joka kerta taattu, pelkkä osallistuminen takaa sen. Ei vaadi huippukuntoa, mutta suositellaan henkilölle jolla on ehjät polvet ja hieman liikuntatottumusta jo takana.

➡️➡️ Kaikille tunneille mukaan otetaan 12 henkilöä, jotta ohjauksemme laatu pysyy korkealla. Kuntotasojen kehittyminen asiakkaillamme on ollut päätä huimaavaa, joka on heidänkin mielestä uskomatonta verrattaen siihen kuinka hauskaa meillä on kahdeksan kuukauden aikana ollut! Treenit pidämme sisällä ja ulkona. Ulkoilmatreenit tuovat extra energiaa treenaajille.

Mitä vielä pohdit? Tuu testaamaan viikolla 36 meidän treenejä ilmaiseksi, mikäli et oo vielä käynyt HYPE Centerillä. Ilmoittaudu nettiajanvarauksen kautta 🤗
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
https://www.varaaheti.fi/hypecenter/fi/hype_center/classes

 

Posted on Jätä kommentti

Lasten HUMPLA -tunnit alkavat syyskuussa!

Rakastetut lasten HUMPLA -tunnit jatkuvat jälleen syyskuussa keskiviikkoisin klo 18.30-19.30.
Tunti sisältää erilaisia liikunnallisia liikkeitä, leikkejä ja temppuja. Tunti on suunnattu 4-7 vuotiaille. Tunteja ohjaa kokenut lasten liikunnan ammattilainen, inspiroiva ja iloinen Emilia Maukkonen.
Ilmoittautuminen tunneille onnistuu nettiajanvarauksen kautta. Pääset varaamaan paikan nettiajanvarauksesta KLIKKAAMALLA TÄSTÄ

WhatsApp Image 2019-08-22 at 09.46.29.jpeg

Tarkemmat tiedot löydät KLIKKAAMALLA TÄSTÄ

Posted on Jätä kommentti

Hulppeat lomat vai rakastettava arki?

Palasitko jo aikaa sitten lomilta? Saitko akut ladattua ja puhkut uutta intoa vai tuntuiko siltä, että aika meni liian nopeasti ja lomille olisi voinut jäädä? Arkeen palaaminen herättää ihmisissä eri tunteita, sillä se riippuu loman rakenteesta sekä oman arkensa rakastettavuudesta.

Jos lomasi oli yhtä pää edellä juoksemista paikasta toiseen kuten matkustamista ja reissaamista voi olla, että mielesi ja kehosi kaipaisi vielä lomaa lomastasi. Usein suunnittelemattomat intuitiivisesti kulkevat päivät ja päivät ”jolloin voi vaan olla” nollaavat kiireistä työtä paremmin. Toki jos olet ollut kovissa ylikuormituksen tiloissa ennen lomia, voi olla että loma-aika ei ollut riittävä palauttamaan mieltäsi ja kehoasi vaikka olisitkin käyttänyt aikasi hyvinvointiasi edistävästi, koska kuormitusjakso sekä intensiteetti on ollut liian pitkä – tällöin tarvitsisit pidemmän jakson palautumiseen.

pool-690034_1920

Hyvinvoinnin kannalta olisi hyvä, että arki rakentuisi itselleen sopivaksi ja sisältäisi omia mielenkiinnon kohtia. Tilanteesi on mahtava, mikäli työsi on inspiroiva ja työilmapiiri työpaikallasi on kannustava ja motivoiva. Tällöin todennäköisesti puhkuisit intoa päästä takaisin töihin kiinni uusine ideoinesi ja odottaisit tapaavasi työtoverisi kuulumisineen. Myönnettävä kuitenkin on, että liian harva kokee tällaista paloa töihin paluusta.

Työhön voit vaikuttaa rajatuissa määrin ja omaa vuorovaikutusta voi petrata työkavereiden kesken, mutta jos kaiken sen jälkeen et siltikään inspiroidu olisiko Sinulla aikaa hakea sitä muualta?

mountain-climber-2427191_1920

Innostumista ja kiinnostusta tarvitsemme jokainen. Syksy on tammikuun lisäksi taas uusi arjen alku. Ihminen kaipaa turvallisia rutiineja, johon on hyvä nojata silloin kun paluu arkeen hetki on taas käsillä. Ihminen kaipaa arjessaan myös autonomian tunnetta, pätevyyden kokemista sekä yhteenkuuluvuutta. Jos et saa noita tunteita rakennettua työssäsi, voisitko saada ne jostain muualta? Uusi harrastus, uusi lajikokeilu, uusi yritys kohentaa omaa hyvinvointia? Eri aiheiden piireissä liikkuu eri ihmiset, joista on mahdollisuus saada uusi ihmisten luoma ilmapiiri. Ei ole mitään perustetta jäädä märehtimään lomiaan tai alkaa suunnittelemaan heti uusia. Arki on aika, jota elät suurimman osan ajastasi. Arki sana kuulostaa tylsältä ja inspiroimattomalta, mutta todellisuudessa sen ei tarvitse olla sitä. Elätkö glooriaa lomasta lomaan vai teetkö arjestasi jokaisen päivän arvoista? Hulppeat lomat vai rakastettava arki? Toki eihän nuo ole varsinaisesti toisiaan poissulkevia tekijöitä, mutta mihin sinä panostat? Valinnoista vastaat sinä.

Ilmainen vinkki: HYPE Center on ollut monelle aloittavalle liikkujalle suuri inspiroinnin lähde. Se on tuonut valtavasti iloa, onnistumisia, omaa laatu aikaa sekä uusia ystäviä. Sanonpahan vaan että jos et ole vielä kokeillut, et tiedä mistä jäät paitsi!