Julkaistu Jätä kommentti

Mikä on varmin tapa aloittaa kuntosaliharjoittelu?

Kuten tammikuussa myös elokuussa moni aloittaa liikuntaharrastamisen ja rakentaa uusia hyvinvoivia rutiineja omaan arkeensa. Vuoden ensimmäinen aloitusaalto on vuoden vaihteen tuomien psykologisten tekijöiden vuoksi huomattavasti merkittävämpi, mutta myös kesän jälkeiset uusien asiakkuuksien määrä on muista kuukausista erottuva. Se on aina erinomaista, että lähdetään rakentamaan parempaa arkea, mutta mitä tulisi ottaa ensisijaisesti huomioon kun olet valitsemassa kuntosalia itsellesi?

 1. SIJAINTI
  Oletko kuullut, että optimaalinen sijainti liikuntapaikalle olisi alle 15 minuutin päässä kotioveltasi? Tällöin itse matka ei oikeastaan tule olemaan sinun liikuntaharrastamisen esteenä. Kynnys lähteä talvipakkasilla, käynnistää auto ja putsata lumesta, koituu monen suomalaisen liikunnan kohtaloksi kun siihen yhdistetään matkaan käytetty aika, liikennevaloissa seisomiset sekä parkkipaikan etsimiset. Toki liikuntapaikan sijainnin ei tarvitse aina olla 15 minuutin päässä sillä joskus sitä pystytään kompensoimaan oman arjen reiteillä, esimerkiksi jos kuntosali sijoittuu työmatkan varrelle. Jos sinulla kestää 20-25 minuuttia päästä liikunnan suorituspaikalle, kestää sinulla sama aika takaisin jolloin 45minuutin treeniaikaan tulee varata 40-50 minuuttia ja silloin kyse on 1,5h ajanvarauksesta kalenteristasi. Arjen kiireissä tällöin tunnin treeni voi muodostua kynnyskysymykseksi – valitse kuntosali siltä etäisyydeltä että voisit hyvin käydä tekemässä 30 minuutin liikuntasuorituksen. Jokainen nipistetty liikuntakerta on sinulle hyvinvointisi sijoitus. Sijainnilla on merkittävä vaikutus liikunnan pysyvyyteen osana arkea.
 2. YMPÄRISTÖ
  Kuntosaleja on todella erilaisia ja erilaisilla ilmapiireillä varustettuja – ja hyvä niin! Näin jokainen liikkuja pystyy löytämään itselleen sopivan liikuntaympäristön, joka motivoi tulemaan treenaamaan kerta toisensa jälkeen. Tärkeimpinä kuntosalin ominaisuuksina ihmiset pitävät ilmanvaihtoa, siisteyttä ja kuntosalilaitteiden toimivuutta. Nämähän tulisi olla kunnossa tietenkin jokaisessa kuntosalissa jo lähtökohtaisesti ja jos ei ole, niin suuri osa asiakkaista vaihtavat joskus myöhemmin kuntosaliaan. Kuntosali tosin on yksi pysyvimpiä valintoja, sillä moni ei jaksa lähteä testailemaan kuntosaleja sinänsä, vaan jos harrastaminen jostain syystä jää he valitettavasti syyttävät siitä pääsääntöisesti itseään. Jos kuntosalin on käytännöllisesti katsottuna hyvässä kunnossa, niin seuraavaksi vaikuttavin tekijä on se keiden kanssa treenaat.
  Ottavatko muut treenaajat toiset huomioon? Siivoaako he jälkensä vai joudutko sinä siivoamaan, jotta pääset itse suorittamaan? Varaavatko treenaajat laitteita vain hengaillakseen niissä? Käyttävätkö he puhelinta jatkuvasti salilla? Joudutko pelkäämään, että joudut jonkun someen? Ignoorataanko sinut vai moikataanko sinulle? Jos kysyt jotain toiselta, saatko vastauksen vai murahduksen? Onko salin omistaja kasvoton hahmo vai tapaatko hänet salilla? Uskaltaako hänen kanssaan viestiä, saatko vastauksia? Ihmiset lähtökohtaisesti tykkää liikkua samankaltaisten ihmisten kanssa, joten hakeudu sinne missä uskot löytäväsi kanssasi samanhenkisiä ihmisiä.
 3. OSAAMINEN
  Jos sinulla ei ole minkäänlaista osaamista kuntosaliharjoittelusta tai kokemuksesi perustuu kuntosalilla haahuiluun kuntosalilaitteesta toiseen niin tarkista, että kuntosaliltasi saa ammattilaisen rakentaman kuntosaliohjelman ja ohjauksen tai saako sinne tuoda ulkopuolisen valmentajan. 10 vuoden Personal Trainer kokemuksella tämä on erittäin tyypillistä ja harmillista, sillä jokainen jolle on tehty kuntosaliohjelma on silmät kirkastunut ja kuntosaliharjoittelu avautunut aivan uudella tavalla. Sellaisenkin henkilön, joka on ollut omien sanojensa mukaan kuntosalihater on muuttanut käsitystään niin, että viikoittaisesta kuntosalikäynnistä on tullut arjen henkireikä. Ja mikä parasta! Kuntosaliohjelma ei tuo vaan harjoitteluun mielekkyyttä vaan myös tulosta! Kun hankit ammattilaisen rakentaman kuntosaliohjelman, ulkoistat tulosvastuun ammattilaiselle. Mikäli tulosta ei synny, sinun kannattaa olla yhteydessä ohjelman tehneeseen valmentajaan.
 4. LISÄMOTIVAATIO TEKIJÄT
  Mikä sinua motivoi? Sijainti, ympäristö ja osaamisen ovat ytimessä, mutta sen lisäksi voit vakiinnuttaa liikuntaasi kuntosalilla myös muilla tavoin. Monia helpottaa kuntosaliharjoittelun aloittaminen yhdessä ystävän, puolison tai lapsensa kanssa. On joku, jonka kanssa sovitaan etukäteen aika ja silloin liikunnan peruminen on pienen kynnyksen päässä. Lisäksi yhdessä harjoittelu on osalle ihmisistä paljon miellyttävämpää kuin yksin. Entä millä muilla tavoilla voi buustata omaa treenimotivaatiota? Se voi olla mitä tahansa ulkoista kuten treenivideoiden tekeminen, uusien treenivaatteiden ulkoiluttaminen, oman musiikin kuunteleminen ja välillä soittolistan muuttaminen. Mikä siis sinua motivoi, käytä sitä.
 5. HINTA
  Kenenkään ei tietenkään kannata valita kuntosalia, mihin ei yksinkertaisesti varaa. Hinta tulee ehdottomasti kuitenkin viimeisenä tarkastelulistassa, sillä onko hölmömpää kuin maksaa kuntosalista jossa ei yksinkertaisesti käy? Tälle on olemassa ihan nimikin: haamuasiakas. Parhaimmillaan liikuntakentältä kuulleita lauseita: ”hankin jäsenyyden kuntosalille X, koska se on niin halpa, että jos en sitten käykään, niin ei harmita niin paljon”. Myös tuntuu olevan aika perus, että liki jokaisella on kuntosalijäsenyys jonnekin, mutta ero onkin siinä, että kuka maksaa jäsenyydestä ajatuksena aloittaa ja kuka ottaa rahalleen vastinetta. Kallein kuntosaliasiakkuutesi tulee aina olemaan se, jota et käytä. Valitse siis kuntosali, joka mahdollistaa muun elämäsi ja kutsuu treenaamaan luokseen.

  True story: Ulkopaikkakuntalainen ystäväni kysyi minulta ammattilaisen mielipidettä, kannattaisiko hänen irtisanoa salijäsenyytensä kuntosaliin X. Esitin vastakysymyksen ja kysyin, milloin hän on viimeksi käynyt kuntosalillaan? Hän kertoi, että kaksi vuotta sitten. Henkilö siis oli kaksi vuotta maksanut kuukausittaisen jäsenyysmaksun eikä kuitenkaan halunnut perua jäsenyyttään, jotta se ei tuntuisi päätökseltä lopettaa. Hänellä oli mielessään jalka välissä, kohta salille menossa. Jokainenhan itse tekee päätöksen, mutta itse irtisanoisin ja mahdollisesti miettisin muutosta liikuntapaikan valintaan

ME OLEMME OIKEA VALINTA SINULLE, JOS TUNNISTAT KOHDALTASI SEURAAVAT

 1. Sijainti – jos asut Porvoon Länsipuolella tai olemme työmatkasi varrella
 2. Ympäristö – perusasioiden (ilmanvaihto, siisteys, laitteiden toimivuus) lisäksi olet joko aloittava tai jo kokenut liikkuja, joka liikkuu oman kunnon ja hyvinvointinsa vuoksi. Kunnioitat perus kuntosalietikettiä ja otat muut treenaajat huomioon
 3. Osaaminen – sinulla on joko vahva kuntosalitausta tai kuntosaliohjelma jo käsissä tai olet ajatellut hankkia sellaisen. Olet tulossa treenaamaan kuntosalille, etkä tappamaan aikaasi laitteilla hengaillen
 4. Lisämotivaatio tekijät – meillä voi salin musiikkia vaihtaa ja Centerin jäsenelle kaveri pääsee testaamaan ilmaiseksi kerran mukana, kunhan olet asiasta etukäteen yhteydessä yrittäjään
 5. Hinta – Emme ole halvin emmekä myöskään kaupungin kallein kuntosali. Kuntosalihinnat vaihtelevat Porvoossa kuukausijäsenyyksistä irtokuukausiin 21,90€-55€/kk. Meiltä löytyy toistaiseksi voimassaolevan kuntosalijäsenyyden lisäksi 10krt, aamuasiakkuus ja halvimmillaan meillä treenaa aktiviinen kävijä ostamalla vuoden kerralla (495€). Olemme valintasi mikäli haluat mahdollisuuden premium tasoisen liikuntakokemukseen. Kuntosalimme ei ole täpötäynnä ihmisiä ja laitteisiin ei tarvitse juurikaan jonotella. Ihmiset, jotka meillä käy osaavat käyttäytyä ja huomioida muut treenaajat. Hype Centerin asiakkaat rakastavat treenata juuri meillä.


  –> Etsi itsellesi sopiva asiakkuus VERKKOKAUPASTAMME tai tule tutustumaan asiakaspalveluaikoina maanantaisin/torstaisin klo 16.30-19.00

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.