Raskausajan hieronta

Raskaana hierontaan?

Raskausaika on kokemuksena jokaiselle naiselle täysin uusi ja ainutlaatuinen. Suuria muutoksia tapahtuu niin kehossa kuin ajatuksissa. Kohdussa kasvava vauva voi paremmin, kun äitikin voi hyvin. Raskaana voi ja kannattaakin käydä hieronnassa, sillä on positiivisia vaikutuksia sekä fyysiselle että psyykkiselle hyvinvoinnille. Hieronnan tavoitteena on helpottaa vaivoja ja keventää mieltä. Hieronta mm. vähentää stressiä, turvotusta ja auttaa rentoutumaan sekä parantaa aineenvaihduntaa. Lisäksi hieronnalla saadaan apua myös alaselän, niska-hartiaseudun kiputiloihin laukaisemalla lihasjännitystä.

Kun raskaus etenee normaalisti, voi hieronnassa käydä aina synnytykseen asti. Olisi kuitenkin hyvä kysyä mielipide lääkäriltä tai neuvolahenkilökunnalta (eritoten viimeisen kolmanneksen aikana), sopiiko hieronta raskauteesi vai onko siinä jotain riskejä, miksi hoito ei tulisi kysymykseen.

Yli 12 raskausviikolla olevien hierontahoidot tehdään joko niin, että äiti on istuma-asennossa tai kylkimakuulla. Myös alle 12 raskausviikolle olevat voidaan hoitaa samoin, mikäli se äidistä tuntuu hyvälle.

Raskaana olevien äitien kannattaa varata aikaa hieronnalle joko 60 tai 90 minuuttia. 60minuutissa ehditään esimerkiksi käydä läpi alaselkä, niska-hartiaseutu ja pakarat tai mahdollisesti raskaudesta johtuvasta turvotuksessa olevat jalat, joka lieventää turvotusta. 90 minuutin hoidossa tehdään kokovartalohieronta, joka sisältää myös lopuksi rentouttavan päähieronnan.

Entä hieronta synnytyksen jälkeen?

Myös synnytyksen jälkeinen hieronta on sopivaa tuoreelle äidille, sillä hieronta edistää kehon palautumista synnytyksestä aineenvaihdunnan nopeuttamisen kautta. Hierontaan kannattaa kuitenkin tulla vasta sitten, kun äidistä se hyvältä tuntuu. Tyypillisesti niska-hartiaseudun sekä alaselän oireet saattavat vaivata, johtuen uusista kehon rasituksista, imetyksestä sekä kantamisesta. Hoito voidaan edelleen hoitaa kylkiasennossa ja vauvan voi ottaa halutessaan mukaansa.

Raskausajan hierontaan varattavissa ovat 60min (49€) tai 90min (68€) hieronta-ajat.

Varaa aika hierontaan! (klikkaa tästä!)