Julkaistu Jätä kommentti

Laadukkaan liikunnan puolesta

Liikuntapalveluiden palveluntarjojien kirjo on valtava ja vaihteleva. Löytyy paljon erilaisia konspeteja, valmentajia sekä eri kokoisia ohjausryhmiä. Mitä enemmän ryhmässä on henkilöitä, sitä heikommat mahdollisuudet ohjaajalla on ohjata henkilöä yksilöllisesti.

On hyvä, että löytyy palveluntarjoajia, jotka tuottavat suurta massaliikuntaa. Massaliikunnalla tavoitetaan useammat ihmiset ja saadaan sitä kautta ihmisiä mukaan liikkumaan, kun liikkuja on vain tippa meressä ja saa liikkua ns. ”rauhassa”. Osallistuja volyymi mahdollistaa myös edullisemman hinnan, sillä hinta koostuu ison ryhmän tuotosta. Kolikon kääntöpuolena on toki se, että ohjausta on mahdotonta yksilöllistää ja henkilökohtaista palautetta saatetaan saada tarpeeseen nähden liian vähän. Tehojen menettämisen lisäksi osa liikkeistä saattaa olla turvattomia liikkujalle, mikäli liikkujalla ei ole riittävää potentiaalia suoritettavaan liikkeeseen tai kehossa on rajoitteita, joita ohjaaja ei ole pystynyt ottamaan huomioon.

Tästä syystä me HYPE Centerillä olemme tietoisesti valinneet toisen polun:
laadukkaat pienryhmäliikunnat sekä yksilöohjaukset

Valinta on ollut luonnollinen myös siitä syystä, että kaikki me ohjaajat olemme pitkälle kouluttautuneita liikunta-alan ammattilaisia. Lisäksi meistä jokainen on myös ammatiltaan hieroja, joten kehon toiminta on meillä enemmän kuin hallussa. Pystymme antamaan yksilöllisiä ohjeita kehon rajoitteiden huoltamiseen. Teemme yksilöllistävää laadukasta liikuntaa siksi että pääsemme antamaan siinä ammattitaitomme parhaimpia hedelmiä.

Ison massan liikuttamisen työssä voidaan pelkistetysti sanoen tehdä oma treeni musiikin tahtiin ja ohjattavat mallaavat liikkeitä omien taitojensa mukaisesti perässä. Tämän tapaiseen ohjaukseen pystyy myös moni täysin kouluttamaton ohjaaja vaikkakin se yleisesti ottaen vaatii monesti useamman vuoden henkilökohtaista kokemusta ko. ryhmäliikuntatunneista.

HYPEcenterlogo

Pienryhmä – ja yksilöliikunnassa pääsemme käyttämään ammattitaitoamme hyväksi ja huolehtimaan siitä, että liikunta on yksilön kehitystä edistävää, motivoivaa sekä turvallista. Pienen ryhmän ohjaajana tutustumme liikkujiin syvemmin, jotta osaamme soveltaa liikkeet kullekin sopivaksi, korjata liikkeiden nivelkulmat turvalliseksi sekä tehokkaammaksi ja kaiken lisäksi pystymme kannustamaan yksilöä juuri häntä motivoivalla tavalla. Mikäli et ole kokenut pienryhmäliikunnan iloa, on HYPE-treeneille vahva suositus meidän asiakkailta:

”Teidän tunneilla on mielekästä se, että otatte jokaisen asiakkaan erikseen huomioon. Muistatte nimen lisäksi kehon tuomat rajoitteet ja teiltä löytyy aina vastaava liike jollain toisella tavalla suoritettuna”

”Kävin pitkään erilaisissa jumpissa. Se oli ihan ok, jos haki vain hikeä. Jossain vaiheessa kuitenkin kyllästyin siihen. Näissä pienryhmissä tulee esiin hyvän valmennuksen lisäksi myös liikunnan sosiaalinen puoli. Isoissa ryhmäjumpissa tuskin tietää kanssaliikkujien nimeä, vaikka olisi vierekkäin jumpattu jo vuosia!”

”On mahtavaa kun voi heittää pientä vitsiä tunnin aikana ohjaajalle tai kanssaliikkujalle. Tässä iässä liikunnan ei tarvitse olla enää niin vakavaa!”

”En tiennyt, että olen vuosien ajan jumpissa kyykännyt aivan väärin! Kukaan ei ollut minulle sitä aikaisemmin kertonut. Ainakin on nyt todistettu, että vanhakin oppii”

”Voi olla, että käyn joskus vielä jossain puistojumpissa, mutta enää en luopuisi kokonaan näistä teidän pienissä ryhmissä tehtävistä hypetreeneistä. Näistä saa niin paljon enemmän keholle ja mielelle”

”Olen treenannut HYPE Centerillä nyt vuoden ajan ja kuntoni on parantunut mielettömästi sen aikana. Kiitos, se on täysin teidän hypetreenien ansiota”

”Kun kehossa on rajoitteita, on mukava että niistä uskaltaa puhua avoimesti ohjaajan kanssa. Pienryhmäohjaajasta tulee helposti vähän läheisempi henkilö, kuin ison ryhmän liikuttajasta. Hänelle uskaltaa avata mieltä arveluttavat asiat helpommin”

Mitä siis odotat? Jos olet kyllästynyt isojen ryhmän vilskeeseen ja Sinua on alkanut kiinnostamaan tehdä treenisi laadukkaasti hyvällä fiiliksellä, niin olet ehdottomasti tervetullut HYPE Centerillemme treenaamaan! Nähdään torstaina klo 17-19.00 tai hanki asiakkuus helposti verkkokauppamme kautta.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.