Julkaistu Jätä kommentti

Mitä silloin, kun Sinulla ei ole aikaa hyvinvoinnillesi?

”Niiden ihmisten, joilla ei ole koskaan aikaa treenata tai huolehtia millään muullakaan tavoin omasta hyvinvoinnistaan, pitää löytää aikaa sairastamiselle”

Raju väite, mutta kun pohdit niin jonkinlainen looginen jatkumo tuossa on. Tietenkään yksittäisellä päivällä tai viikolla ei ole mitään merkitystä kokonaisuuden kanssa, mutta kun puhutaan siitä että yksilöllä on niin kiire ettei ole kerennyt huolehtia omasta hyvinvoinnistaan vuosiin, niin tämähän on varsin näkyvästi yleensä havaittavissa omassa terveydessä.

Lukijat hyvät, ettekö ole jo huomanneet, että se aika treenaamiselle tai motivaatio hyvinvoinnin tukemiselle ei tupsahda sattumanvaraisesti jostain, vaan Sinulla itselläsi on tähän avaimet koko ajan kädessäsi. Kyse on vain siitä, että päätät ottaa asiaksesi käyttää niitä avaimia. Kukaan muu ei ole vastuussa hyvinvoinnistasi kuin Sinä itse.

Ihmisille tulee usein käsitys että hyvinvointiin panostaminen vaatii aivan järjettömästi aikaa ja resursseja. Sehän tarkoittaa: ”vähintään neljä kertaa viikossa liikuntaa, säntillistä syömistä viisi kertaa päivässä ja nukkumista 8h ”.
– Päästä tuosta ajatuksesta irti ja pohjaa muutoksesi lähtötilanteeseesi. Jos et treenaa tällä hetkellä ollenkaan, varsin riittävä tavoite on liikkua kerran viikossa 45min – se on 100% enemmän kuin mitä teit edellisellä viikolla. Mikäli syömisesi heittää tällä hetkellä härän pyllyä, panosta vain aamiaiseen, näin sinulla on yksi ateria viidestä kunnossa. Jos nukut 5-6h, pyri aikaistamaan nukkumaan menoasi 30minuutilla, lisäsit juuri päivän jaksamistasi ja paransit aivojesi toimintaa. Mikäli edellä mainitutkin tavoitteet kuulostaa liian työläältä, voit valita niistä yhden.

mountain-climber-2427191_1920

Mikäli koet, että olet epävarma liikunnan aloittamisesta ja osaamisesta niin ei hätää – Sinulla on myös avain siihen, että voit halutessasi saada tukea ja sparrausta ammattilaisilta. Tämän päivän liikuntatarjotin on myös niin laaja, että sieltä varmasti löytyy jokaiselle mielekäs liikuntamuoto ja sille sopiva hinta, sillä liikuntaa tarjoaa erilaisten palveluntarjoajien lisäksi myös kunnalliset palveluntarjoajat.

Eli mitäpä jos unohdetaan Sitten kun -käsite ja tsekataan ne kädessä olevat avaimet ja pohditaan mihin kaikkiin oviin ne toimii. Jokainen avain vie jonnekin ja jokaisen avaimen käytön jälkeen olet viisaampi. Se, että odotat ihme innostumista tai odotat vapautuvaa aikaa niin saat odottaa vielä pitkään. Sinä määräät kalenterisi tärkeysjärjestyksen sekä suunnittelun ja Sinun tulee itse pistää homma liikkeelle, sillä kukaan ei hae Sinua kodistasi.

KIIRE SEIS – pohdi mitkä asiat ovat oikeasti hyvinvointisi kannalta tärkeitä asioita ja tartu niihin. Parhaimmillaan muutos tuo kalenteriisi lisää aikaa!

Me tuomme Sinulle nyt yhden avaimen: mahdollisuuden osallistua ryhmäliikuntatunneillemme ilmaiseksi!

Tervetuloa tutustumaan ja innostumaan meidän ohjaustunneille. Varaa paikkasi helposti nettiajanvarauksen kautta KLIKKAAMALLA TÄSTÄ

tammikuun viikko-ohjelma

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.