Julkaistu Jätä kommentti

Kiloja tänne, kiitos!

–Provosoitumisvaara–

Olet väistämättäkin törmännyt aiheeseen, jossa pohditaan miten tuetaan omaa jaksamista ja hyvinvointia tai lukenut erilaisista dieteistä, jotka lupaavat täsmällistä painonpudotusta. Tsekataanko tilannetta vaihteen vuoksi asiaa vastakkaisesta näkökulmasta? Miten romuttaa oma jaksaminen, rakentaa omasta hyvinvoinnista enemmänkin pahoinvointia ja jolla saisi karttumaan ylimääräistä rasvaa kehoon eritoten keskivartaloon?

 • Aloita sillä, että nukut vain 4-6h yössä. Tällä saat itsellesi tilan, jossa keho ja mieli vaatii sokeri- ja rasvapainotteisia ratkasuja. Lisäksi muistisi on heikompi, keskittymiskykysi haroaa, mielialasi on apeampi ja ärtynyt, joten varmasti löydät syitä tukemaan ravintoköyhiä vaihtoehtoja.
 • Seuraavaksi jätä aamupala syömättä ja närpi vain kevyttä salaattia lounaaksi. Näin pääset tutustumaan energiavajeen herkkään hallitsevaan tunteeseen iltapäivästä. Parhaat tulokset saat sillä, että päätät töiden jälkeen mennä kauppaan. Jos sinulla on lapsia, niin ota vielä heidät mukaan! Näin onni ja ”hyvät” valinnat ovat taattuja.
 • Älä juo vettä. Juo sen sijaan mehuja, limuja ja ylenmäärällisesti kahvia. Näin saat kehollesi luotua tasaiseen tahtiin insuliinipiikkejä ja mahdollisuudet toisen asteen diabeteekseen kasvaa kivasti. Lisäksi saat sokerisista juomista ylimääräistä energiaa ja liiallisesta kahvin juonnista kehosi kuivaksi. Veden puute taas puolestaan hidastaa aineenvaihduntaasi ja pitkällä aikavälillä kehon ruuansulatus ei todennäköisesti toimi täysin optimaalisesti.
 • Vältä kasviksia, jotta kuidunsaantisi pysyy mahdollisimman alhaisena. Näin ruuansulatus hankaloituu ja aiheuttaa erilaisia ongelmia, jonka pystyt todennäköisesti havannoimaan suoraan pöntöstä.
 • Jos päätät syödä jotain, syö leipä taikka pari. Leipää, jonka päällä on lähinnä voita ja ehkä juustoa. On yllättävää kuinka monta leipäpalaa voi syödä päivän aikana ja edelleen on nälkä!
 • Jos kaapista ei leipää löydy, säästä näennäisesti aikaa ja käy hakemassa pikaruokaravintolassa hakemassa sen kokoinen ateria, jolla saat mielenkiintoisen turvotuksen tunteen. Näin sohvan kanssa sovitut iltatreffit pitkittyvät nukkumaanmenoon asti
 • Älä harrasta liikuntaa tai jos harrastat vedä 30-45min tappohiitti. Kiirettä piisaa eikä enempää ehdi, joten jospa nostetaan tehot täysille ja kompensoidaan sillä? Tämä tehoaa parhaiten juuri silloin kun on vähän nukuttu ja heikosti syöty. Näin et pääse vahingossakaan nauttimaan liikunnasta vaan se muuttuu väkinäiseksi suorittamiseksi. Avot!
 • Pysy sisätiloissa. Älä suotta lähde hakemaan raitista ulkoilmaa tai rentoutumista luonnosta. Käytä mielummin alkoholia joka on lähinnä rentoutumisen illuusio ja toimii juurikin päinvastaisesti. Ota mielummin alkoholi annos ennen nukkumaan menoa, jotta et varmasti joudu yön aikana syvään uneen ja palaudu.
 • Tee töitä mahdollisimman paljon, äläkä pidä taukoja saati taukojumppia! Tuo työt kotiin ja pyöritä työasioita mielessäsi silloinkin, kun ei olisi tarve. Pidä itsesi koko ajan kiireisenä, äläkä pysähdy kuuntelemaan itseäsi tai omia tarpeitasi
 • Stressaa kaikesta. Ota ongelma pienestäkin ja mieti kaikessa asioiden huonoja puolia. Jaa negatiiviset ajatukset muiden ihmisten kanssa. Valita jatkuvasti ja huomaa että ihmiset lähtevät mukaan boostaamaan negatiivisuutta. Miten mahtava onkaan saada rakennettua oma negis-tiimi.
 • Vietä aikaa mahdollisimman vähän ystäviesi tai perheesi kanssa. Käytä aikasi sen sijaan sosiaalisessamediassa. Jos kuitenkin päädyt jossain tilanteessa viettämään aikaasi energisoivien ihmisten kanssa, puhu kiireistäsi ja työstäsi, niin energisoiva vaikutus tuskin tarttuu sinuun.
 • Unohda itsesi, kehosi ja mielesi. Nauti arjen hullunpyörästä ja pyöri sen tahtiin.

Missä kohtaan osui? Katseleppa kohdat uusiksi ja pohdi miten saisit käännettyä ne hyvinvointia tukevaksi 😉

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.