Julkaistu Jätä kommentti

Hulppeat lomat vai rakastettava arki?

Palasitko jo aikaa sitten lomilta? Saitko akut ladattua ja puhkut uutta intoa vai tuntuiko siltä, että aika meni liian nopeasti ja lomille olisi voinut jäädä? Arkeen palaaminen herättää ihmisissä eri tunteita, sillä se riippuu loman rakenteesta sekä oman arkensa rakastettavuudesta.

Jos lomasi oli yhtä pää edellä juoksemista paikasta toiseen kuten matkustamista ja reissaamista voi olla, että mielesi ja kehosi kaipaisi vielä lomaa lomastasi. Usein suunnittelemattomat intuitiivisesti kulkevat päivät ja päivät ”jolloin voi vaan olla” nollaavat kiireistä työtä paremmin. Toki jos olet ollut kovissa ylikuormituksen tiloissa ennen lomia, voi olla että loma-aika ei ollut riittävä palauttamaan mieltäsi ja kehoasi vaikka olisitkin käyttänyt aikasi hyvinvointiasi edistävästi, koska kuormitusjakso sekä intensiteetti on ollut liian pitkä – tällöin tarvitsisit pidemmän jakson palautumiseen.

pool-690034_1920

Hyvinvoinnin kannalta olisi hyvä, että arki rakentuisi itselleen sopivaksi ja sisältäisi omia mielenkiinnon kohtia. Tilanteesi on mahtava, mikäli työsi on inspiroiva ja työilmapiiri työpaikallasi on kannustava ja motivoiva. Tällöin todennäköisesti puhkuisit intoa päästä takaisin töihin kiinni uusine ideoinesi ja odottaisit tapaavasi työtoverisi kuulumisineen. Myönnettävä kuitenkin on, että liian harva kokee tällaista paloa töihin paluusta.

Työhön voit vaikuttaa rajatuissa määrin ja omaa vuorovaikutusta voi petrata työkavereiden kesken, mutta jos kaiken sen jälkeen et siltikään inspiroidu olisiko Sinulla aikaa hakea sitä muualta?

mountain-climber-2427191_1920

Innostumista ja kiinnostusta tarvitsemme jokainen. Syksy on tammikuun lisäksi taas uusi arjen alku. Ihminen kaipaa turvallisia rutiineja, johon on hyvä nojata silloin kun paluu arkeen hetki on taas käsillä. Ihminen kaipaa arjessaan myös autonomian tunnetta, pätevyyden kokemista sekä yhteenkuuluvuutta. Jos et saa noita tunteita rakennettua työssäsi, voisitko saada ne jostain muualta? Uusi harrastus, uusi lajikokeilu, uusi yritys kohentaa omaa hyvinvointia? Eri aiheiden piireissä liikkuu eri ihmiset, joista on mahdollisuus saada uusi ihmisten luoma ilmapiiri. Ei ole mitään perustetta jäädä märehtimään lomiaan tai alkaa suunnittelemaan heti uusia. Arki on aika, jota elät suurimman osan ajastasi. Arki sana kuulostaa tylsältä ja inspiroimattomalta, mutta todellisuudessa sen ei tarvitse olla sitä. Elätkö glooriaa lomasta lomaan vai teetkö arjestasi jokaisen päivän arvoista? Hulppeat lomat vai rakastettava arki? Toki eihän nuo ole varsinaisesti toisiaan poissulkevia tekijöitä, mutta mihin sinä panostat? Valinnoista vastaat sinä.

Ilmainen vinkki: HYPE Center on ollut monelle aloittavalle liikkujalle suuri inspiroinnin lähde. Se on tuonut valtavasti iloa, onnistumisia, omaa laatu aikaa sekä uusia ystäviä. Sanonpahan vaan että jos et ole vielä kokeillut, et tiedä mistä jäät paitsi!

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.