Julkaistu Jätä kommentti

HYPE Center sopii aloittavalle nuorelle

Jos sulla on kotona teini, joka haluaisi aloittaa kuntosaliharrastuksen, HYPE Center on ehdottomasti paras mahdollinen aloituspaikka hänelle.

HYPE Centerissä ei kilpailla rautojen kanssa siitä, kuka saa ensimmäiseksi muodostettu itselleen välilevynpullistuman. HYPE Centerillä nuorelle käydään läpi liikkeet ja lihakset, joihin liikkeellä halutaan vaikuttaa. Liikkeet korjataan tarvittaessa ja avausmaksuun sisältyy nuoren ensimmäinen kuntosaliohjelma. Lisäksi kuntosalilla pyörii kolmena iltana viikossa Personal Trainer treenaajia varten, jolta voi aina kysyä ohjeita tai vinkkejä. Valmentaja ei toimi kuntosalilla poliisina, mutta puuttuu tilanteeseen jos näkee että henkilön oma tai muiden turvallisuus on uhattuna esimerkiksi huonon tekniikan vuoksi.

HYPE Centerissä ei ole määriteltyä ikärajaa, koska nuorten osaaminen ja fyysinen kehitys on yksilöllistä. Kuntosaliharrastus on riippuvainen myös siitä – mitä siellä aikoo tehdä. Esimerkiksi kehonpainoharjoittelu sopii kaikille iästä riippumatta. Käymme alussa nuoren taustat ja tavoitteet läpi sekä ensimmäisellä kerralla pystymme jo hyvin ohjeistaa, mihin suuntaan harjoittelussa olisi hyvä mennä ko. nuoren kohdalla ja sitä kautta saamme rakennettua ohjelman. Perusasiat tulee olla kunnossa ensin. Pitää pystyä hallita oma keho, ennen kun kannattaa ottaa mukaan lisäpainoja.

Janika Martinsalo on mm. ohjeistanut useita nuoria yksilöitä ja sen lisäksi 1,5 vuotta 13-vuotiaita käsipalloilijaryhmää kuntosalin saloihin. Kun nuorelle käydään perustellen harjoittelun tarkoitus läpi ja korjataan liikkeet, loukkaantumisriski vähenee merkittävästi. Myös harjoittelun teho kasvaa ja tuloksia saavutetaan nopeammin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.