Julkaistu Jätä kommentti

Lomalta paluu arkeen

Jokainen saa ja pitääkin olla lomalla hieman rennompi päivittäisten valintojensa suhteen. Kuten harjoittelussakin, niin myös ravinnossakin yhdellä tai kahdella viikolla ei ole merkitystä kokonaisuuden kannalta. Tärkeimpiä elämäntapamuutos oppeja on kuitenkin lomalta arkeen paluu vaihe, koska lomalle ei kannata jäädä, se ei tue hyvinvointiasi kovinkaan pitkään.

ice-cream-cone-1274894_1920

Meni lomasi sitten omasta mielestäsi kuinka tahansa retuperällä, niin lomasi jälkeen on aika palata arkeen. Aivan sama mitä söit, miten nukuit tai miten käytit alkoholia, sille et voi enää sen jälkeen mitään, joten turha rypeä itsesäälissä vaan täytyy suunnata katseet eteenpäin. Pitää palata töihin, pitää palata uni- sekä ravintorytmiin ja laatuun ja myös liikunnan pariin. Ei siksi, että se olisi inhottavaa ja epämiellyttävää vaan itseasiassa siksi, koska se juuri on miellyttävää. Rutiinit ja terveelliset elämäntavat palkitsevat hyvällä mielellä sekä olotiloissa kehossa. Kun on syönyt paljon sokeria, rasvaista ruokaa tai vehnäjauhoja keho voi todella huonosti ja sen usein myös tunteekin. Turvottaa, on inhottava liikkua kehossa, suolisto ei pelaa, saattaa olla ilmavaivoja, iho voi huonosti ja mitä kenelläkin!

Okei, no miten tämä arkeen paluu sitten tapahtuu? –  SINÄ TEET SEN. Muutos ei varmasti tule kenelläkään itsestään. Joskus se tuntuu helpommalta ja joskus vaikeammalta. Jollain se tuntuu menevän helpommin, jollain vaikeammin, todennäköisesti tietoisen harjoittelun tuloksena. Joudut tekemään itse töitä sen eteen, sillä olet juuri tottunut olemaan lomalla ja todennäköisesti myös moni muu on ollut samaan aikaan. Lomalla sinulla on ollut käytössä lomarutiinit. Kukaan muu ei tule pitämään huolta siitä, että palaatko omien arkirutiiniesi pariin. Älä siis marmata vaan ala toimimaan. Jos tuntuu hankalalta, ota yksi asia kerrallaan takaisin hallintaan; Ensin uni, sitten ravinto ja lopuksi liikunta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.