Julkaistu Jätä kommentti

Lomalta paluu arkeen

Ajankohtainen päivitys tähän väliin. Suurin osa suomalaisista vietti kesälomansa heinäkuussa. Jee ja mitä kävi? Onko päivärytmisi kateissa? Entä säännöllinen liikunta hukassa? Ansaitsitko muutama kesäkilon lomalla?

ice-cream-cone-1274894_1920

HIPHEI ja kättä ylös vaan! Sillä niin on allekirjoittanutkin ja 90% muutakin suomalaisista saanut samat saavutukset aikaiseksi! Tokoppa tolla on väliä, mikäli todella palaat arkeesi rutiiniesi ääreen, etkä jää lomarenkaisiin palloilemaan. Miten se onnistuu? No tekemällä! Eipä kukaan tuu sinua vahtaamaan siitä, että pyörit edelleen lomaympyröissäsi. Vastuu on yksin sinun. Päätä että palaat arkeen, suunnittele ja toteuta.

Lopeta itsesi syyllistäminen lomasta ja keskity olennaiseen siis tulevaan. Se on yksi suurimpia oivalluksia elämäntapamuutoksissakin. Ei kurinalaisuutta vaan rutinoituneisuutta. On aika ottaa niistä rutiineista kiinni, jotka olet huomannut parantavan arkesi laatua. Vastaavasti irroita otteesi niistä, jotka heikentävät sitä. Miten se sitten onnistuu? Siihen on tästä pari vaihtoehtoa:

desktop-3271745_1920.jpg

1) KPKK =Kaikki Palikat Kerrallaan Kuosiin.

Koska kesälomaa edeltäneet rutiinit ovat omaksuttu jo pidemmältä ajalta, voidaan tehdä tiukka ryhtiliike ja aloittaa toimia niin kuin aikaisemminkin. On hyvä tietoisesti vähän listata, mitä ne oikein olivatkaan;

  • monelta menit yleensä nukkumaan?
  • mitä söit usein aamupalaksi?
  • milloin söit yleensä lounaan?
  • milloin oli sinusta kaikista kivoin liikkua?
  • millaista liikuntaa pidit harrastaa?

-> aloita vastauksillasi kysymyksiin. Vaikka löytäisitkin parantamisen varaa, tässä voi hyvällä omalla tunnolla tyytyä alkuun näihin

2) PK = Palikka kerrallaan.

Keskity ensin tärkeimpään eli uneen, sitten ravintoon ja vasta lopuksi liikuntaan:

  • Milloin menit nukkumaan?
  • Moneltako lopetit illalla ruutujen käytön?
  • Mitkä asiat helpottavat unen saantia?
  • Mitkä asiat vaikeuttavat unen saantia?
  • jne.

 

Tästä kevyt kesävitsauksen taltutuksen ohjeet. Ihan sama kumman valitset tai kumpi toimii sinulla paremmin. Sitä se elämässä on. Välillä saa ja pitääkin olla lomalla, mutta sitten on palattava arkeen. Arjesta kannattaa rakentaa itseään miellyttävä, koska se on kuitenkin se pisin aika vuodesta. Muistaa täytyy se, että arkeen paluu harvemmin tapahtuu itsestään (lukuunottamatta osittain niitä, joilla on lapsia. Tosin, he joutuvat aloittamaan ryhtiliikkeen tekemisen jo aikaisemmin ennen kuin päiväkodit/koulut alkavat), joten it’s all up to you. Nauttikaa kesälomasta, nauttikaa arjesta. Ne on erilaisia, mutta tehkää niistä molemmista rakastettavia. Ihanaa rutinoitumisen aikaa! 🙂

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.