Julkaistu Jätä kommentti

Jouluähkyjen ja -herkkuttelun katkaisu

Ohjeet arkeen palaamiseen:
  1.  Tee herkuttelusta haastavaa – älä osta tai säilytä herkkuja kaapissasi. ”Ihminen syö mitä kaapistaan löytää”. Tee hyvistä vaihtoehdoista helppoa -> hanki hedelmiä ja suunnittele ruokailut etukäteen
  2. Mene kauppaan kylläisenä, mahdollisesti juuri syöneenä. Tällöin teet todennäköisemmin hyviä päätöksiä ja turhat tuotteet jäävät kaupan hyllyille, kun taas vastaavasti nälkäisenä ajaudut tekemää. Voit tehdä kauppalistan kotona ja sopia, että vain kirjoitetut tuotteet ostetaan. Harvemmin siihen kirjautuu Fazerin suklaalevy.
  3. Pidä tiukasti kiinni kolmesta ateriasta: aamupalasta, lounaasta ja päivällisestä sekä niiden sopivasta välistä 4-5 h, jolloin kalorivaje ei aiheuta makeanhimoa
  4. Muista vedenjuonti ja keskity siihen. Se lisää energiatasojasi ja raikastaa oloasi. Väsyneenä on haastavampi kieltäytyä herkuttelusta.
  5. Älä kiellä herkkuja kokonaan, mutta mieti niille aika ja paikka. Älä toimi autopilottimaisesti ja napsi jokaista suklaata huomaamattomasti, vaan sijoita herkut nautinnollisiin ja ajateltuihin hetkiin. Voit myös sopia itsesi kanssa etukäteen, mikä on sopiva määrä – suunnitellulla herkuttelulla säästyt itsesi syylistämiseltä! Morkkis tulee siitä, kun herkuttelet kohtuuttomasti suunnittelemattomasti.
 sparkling-kisses-3001899_1920

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.